W dwie strony

Awatar użytkownika
duckingman
Sławny
Posty: 1364
Rejestracja: 2011-04-23, 06:06
Lokalizacja: Poznań

W dwie strony

Postautor: duckingman » 2012-04-17, 21:54

Chodzi o karte: http://veto2ed.pl/wyszukiwarka/index.php/podglad/1604

Dowiedzialem sie, iz na masterze w Lublinie sedziowano, ze zdolnosci tej karty mozna uzyc tylko w przypadku kiedo przeciwnik zmusza nas do odrzucenia karty lub polozenia jej na spodzie kredensu. Prosze o potwierdzenie tej teorii bo dla mnie nie wynika ona ani z AH, ani z wordingu karty :/

Awatar użytkownika
Hrabia
Sławny
Posty: 1342
Rejestracja: 2010-02-27, 09:44
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

Re: W dwie strony

Postautor: Hrabia » 2012-06-11, 16:07

Należy rozróżnić sytuacje, kedy Ty odrzucasz kartę do lazaretu i kiedy karta zostaje do niego odrzucona przez grę.

Gdy zagrywasz np. efekt, rozpatrzysz jego skutek i odkładasz jego kartę do lazaretu to nie odrzucasz jej. Karta jest odrzucana przez grę.

Ty odrzucasz kartę kiedy wyraźnie mówią o tym zasady danej karty (np. odrzuć postać w koszcie), kiedy ją odrzucasz na koniec tury, itp.
http://www.bachanalia.zgora.pl


Wróć do „Krwi”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość