Stadnina, a Zajazd - Zajazd, a Stadnina

Awatar użytkownika
duckingman
Sławny
Posty: 1364
Rejestracja: 2011-04-23, 06:06
Lokalizacja: Poznań

Stadnina, a Zajazd - Zajazd, a Stadnina

Postautor: duckingman » 2012-05-17, 13:56

Chodzi o karty:
1. http://veto2ed.pl/wyszukiwarka/index.php/podglad/1033
2. http://veto2ed.pl/wyszukiwarka/index.php/podglad/1543

Czy zajazd zabiera za stadnine 1 dukat, czy moze 1 dukat plus liczbe koni? Niby errata o zajedzie jasno mowi ze zabiera tylko niezmodyfikowany dochod, ale na karcie Stadniny jako niezmodyfikowany dochod podany jest X :)

Awatar użytkownika
duckingman
Sławny
Posty: 1364
Rejestracja: 2011-04-23, 06:06
Lokalizacja: Poznań

Re: Stadnina, a Zajazd - Zajazd, a Stadnina

Postautor: duckingman » 2012-05-17, 15:30

Jeszcze jedno pytanie dodam do mojego pytania :D

Czy mozna przy uzyciu Stadniny wyciagnac konia z lazaretu przeciwnika?

Awatar użytkownika
Hrabia
Sławny
Posty: 1342
Rejestracja: 2010-02-27, 09:44
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

Re: Stadnina, a Zajazd - Zajazd, a Stadnina

Postautor: Hrabia » 2012-05-17, 18:08

Przy cesze równej X przyjmuje się jej bazową wartość = 0.
Zatem - ze stadniny zajazd zabiera 0 dukatów :)
http://www.bachanalia.zgora.pl

Awatar użytkownika
Ksch
Legenda
Posty: 9633
Rejestracja: 2007-02-26, 00:11
Lokalizacja: Cracóv
Kontaktowanie:

Re: Stadnina, a Zajazd - Zajazd, a Stadnina

Postautor: Ksch » 2012-06-11, 08:08

duckingman pisze:Jeszcze jedno pytanie dodam do mojego pytania :D

Czy mozna przy uzyciu Stadniny wyciagnac konia z lazaretu przeciwnika?


Co do zasady, jeśli karta pozwala brać inną z lazaretu, to z własnego. Chyba, że byłoby wyraźnie napisane, że można z przeciwnika.


Wróć do „Rębajłowie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość