Marcin Hańcza a Kindżał

Awatar użytkownika
Tomciak
Posty: 36
Rejestracja: 2011-01-30, 18:06
Lokalizacja: Gliwice

Marcin Hańcza a Kindżał

Postautor: Tomciak » 2012-01-23, 18:11

W pojedynku bierze udział
karta
uzbrojony w dowolną szablę i
karta
Jako jednej z replik używa zdolność Kindżału, przerywając pojedynek i raniąc przeciwnika.

Pytanie brzmi: Ile znaczników da Hańcza na strategii jeśli wygra?

Z jednej strony na koniec pojedynku ma tylko 1 broń, ale używał 2 w jego trakcie - a tak dosłownie brzmi jego zasada.
Warchoł! - krzyczą. Nie zaprzeczam, Tylko własnym prawom ufam...

Awatar użytkownika
Ksch
Legenda
Posty: 9633
Rejestracja: 2007-02-26, 00:11
Lokalizacja: Cracóv
Kontaktowanie:

Re: Marcin Hańcza a Kindżał

Postautor: Ksch » 2012-01-23, 19:07

Zapis "ile w nim używał" sugeruje, że mimo odrzucenia Kindżału, Hańcza dostanie dwa znaczniki.

Awatar użytkownika
Wrexus
Weteran
Posty: 115
Rejestracja: 2011-12-14, 17:50
Lokalizacja: Kielce

Re: Marcin Hańcza a Kindżał

Postautor: Wrexus » 2012-01-23, 20:48

A jak dodatkowo odrzuci broń palną to ma 3 znaczniki?

Awatar użytkownika
Ksch
Legenda
Posty: 9633
Rejestracja: 2007-02-26, 00:11
Lokalizacja: Cracóv
Kontaktowanie:

Re: Marcin Hańcza a Kindżał

Postautor: Ksch » 2012-01-23, 20:55

Nie, ponieważ Broń i Broń palna to dwa różne rodzaje moderunków.

Awatar użytkownika
sqva
Legenda
Posty: 3138
Rejestracja: 2009-06-04, 15:26
Kontaktowanie:

Re: Marcin Hańcza a Kindżał

Postautor: sqva » 2012-01-23, 21:06

Ksch pisze:Nie, ponieważ Broń i Broń palna to dwa różne rodzaje moderunków.

A konkretnie dwa różne słowa kluczowe.
https://www.youtube.com/watch?v=8N_tupPBtWQ

Awatar użytkownika
Tomciak
Posty: 36
Rejestracja: 2011-01-30, 18:06
Lokalizacja: Gliwice

Re: Marcin Hańcza a Kindżał

Postautor: Tomciak » 2012-01-23, 21:12

Czyli wystarczy deklaracja użycia broni na początku pojedynku?

Idąc dalej tym tropem, bezużyteczne pod tym względem byłoby również
karta
Tyle, że skasuje Hańczy bonusy do szabli z broni...

Dla mnie bomba :-D
Warchoł! - krzyczą. Nie zaprzeczam, Tylko własnym prawom ufam...

Awatar użytkownika
Ksch
Legenda
Posty: 9633
Rejestracja: 2007-02-26, 00:11
Lokalizacja: Cracóv
Kontaktowanie:

Re: Marcin Hańcza a Kindżał

Postautor: Ksch » 2012-01-23, 22:46

Owszem tak.


Wróć do „Rębajłowie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość