Buńczuk a dołączanie

Awatar użytkownika
Szakil
Weteran
Posty: 265
Rejestracja: 2015-11-06, 13:28
Lokalizacja: Gdynia

Buńczuk a dołączanie

Postautor: Szakil » 2016-06-05, 08:18

Jak to jest z dołączniem tej karty pod postać? Czy może zostać dołączona tylko do postaci z sojuszu? Czy może zapis jej zdolności oznacza, że w drobiazgu można przenieść Bunczuk z jednej postaci na dowolną postać z sojuszu? Obrazek
"Słuszna droga idzie po linie, która nie jest rozpięta wysoko, ale tuż nad ziemią. Ludzie, zdaje się, więcej się o nią potykają, niż po niej chodzą" Franz Kafka

Awatar użytkownika
Warhapper
Członek Rady Marszałkowskiej
Posty: 611
Rejestracja: 2010-01-14, 20:00
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Buńczuk a dołączanie

Postautor: Warhapper » 2016-06-05, 09:20

Widzę potecjalne kombo, ale niech ktoś mnie wyprowadzi z tego błednego myślenia ^^^

Dołaczam Buńczuk do postaci A i płacę> jej szabla rośnie o X postaci z sojuszu, a potem dołączam do postaci B jej szabla rośnie o X i tak dalej? Niby nie pisze do końca rundy ale też nie pisze postać z tą kartą... wiec czy mozna naładowac tym wszystkich do miliarda?
Czołem Sarmaci i Niewiasty! To mój kanał
https://www.youtube.com/user/Warhapper

Awatar użytkownika
Valathorn
Członek Rady Marszałkowskiej
Posty: 449
Rejestracja: 2016-03-21, 21:39
Lokalizacja: Kraków

Re: Buńczuk a dołączanie

Postautor: Valathorn » 2016-06-05, 11:08

Obawiam się, że nie ma komba :-D
1) "Dołącz" nie jest tożsame z "przenieś pomiędzy"
2) Jeśli postać straci w jakiś sposób Buńczuk, to nie ma już z czego mieć tego bonusa - źródło przestało istnieć.

Awatar użytkownika
veyDer
Członek Rady Sędziowskiej
Posty: 925
Rejestracja: 2013-03-25, 15:38

Re: Buńczuk a dołączanie

Postautor: veyDer » 2016-06-06, 17:59

Parę kwestii:

1. Zapis na tej karcie oznacza, że ten moderunek może być dołączony tylko do postaci z sojuszu (zapewne będzie errata zapisu)
2. Zdolność ta nie pozwala przenosić karty między postaciami
3. Nawet, gdyby tak się dało, to tylko "postać z tą kartą" miałaby bonus do Szabli
Odpowiedź na 99% pytań o zasady: "Czytałeś AH/PC"? :-P

Awatar użytkownika
Szakil
Weteran
Posty: 265
Rejestracja: 2015-11-06, 13:28
Lokalizacja: Gdynia

Re: Buńczuk a dołączanie

Postautor: Szakil » 2016-06-06, 18:42

Dzięki
"Słuszna droga idzie po linie, która nie jest rozpięta wysoko, ale tuż nad ziemią. Ludzie, zdaje się, więcej się o nią potykają, niż po niej chodzą" Franz Kafka


Wróć do „Moderunki”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość