Tokaj

takeo
Bohater
Posty: 54
Rejestracja: 2011-02-21, 22:10
Lokalizacja: Gdynia

Tokaj

Postautor: takeo » 2011-04-21, 20:04

Czy według zasady Tokaju
Obrazek
kiedy przeciwnik zagrywa efekt na moją postać jako inny cel mogę wybrać jego postać?

Bośniak
Weteran
Posty: 199
Rejestracja: 2011-01-06, 00:26
Lokalizacja: Olkusz

Re: Tokaj

Postautor: Bośniak » 2011-04-21, 20:42

tak jeśli postać przeciwnika może być celem efektu...
jeden z wyjątków:
samuelLaszczStraznikWielkiKoronny[1].png

takeo
Bohater
Posty: 54
Rejestracja: 2011-02-21, 22:10
Lokalizacja: Gdynia

Re: Tokaj

Postautor: takeo » 2011-04-21, 20:45

Dzięki

Awatar użytkownika
Esse
Honorowy Marszałek Veto
Posty: 2697
Rejestracja: 2010-05-12, 22:38
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: Tokaj

Postautor: Esse » 2011-04-21, 22:03

Bośniak pisze:tak jeśli postać przeciwnika może być celem efektu...
jeden z wyjątków:
samuelLaszczStraznikWielkiKoronny[1].png

rozpędziłeś się :)
Łaszcz może być w takim wypadku celem efektu - kontrolerem jest właściciel Łaszcza, a efekt jest tylko wycelony w niego, a nie zagrywany.

Wyjątkiem jest sytuacja z Cave me Domino:
Obrazek

Awatar użytkownika
Hrabia
Sławny
Posty: 1342
Rejestracja: 2010-02-27, 09:44
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

Re: Tokaj

Postautor: Hrabia » 2011-04-22, 08:03

Ale to tylko wtedy kiedy Łaszcz jest po stronie gracza, który rzuca efekt. Jeżeli jest w mojej kompanii i użyję Tokaja to nie mogę kazać przeciwnikowi rzucić efekt na niego - to wciąż przeciwnik rzuca efekt, ja tylko zmieniam cel.
http://www.bachanalia.zgora.pl

Paxvlae
Weteran
Posty: 119
Rejestracja: 2012-04-14, 17:40

Re: Tokaj

Postautor: Paxvlae » 2012-11-26, 21:32

Witam,
mam pytanko co do tokaju: konkretnie do tej części: "[...] wybierz inny adekwatny cel."

Czy jeśli przeciwnik zagrywa wywołańca:
Obrazek
mogę go przekierować na jego postać (wywołaniec celuje w postać przeciwnika więc jego postać nie jest adekwatnym celem)?

Cysorz

Re: Tokaj

Postautor: Cysorz » 2012-11-26, 21:41

Dokładnie tak. Adekwatnym celem dla wywołańca są tylko postacie rywala gracza, który go zagrywa.

Awatar użytkownika
Morinus
Weteran
Posty: 151
Rejestracja: 2012-08-13, 13:46
Lokalizacja: Szczecin

Re: Tokaj

Postautor: Morinus » 2012-11-27, 08:15

Wywołańca możesz przekierować tylko na inna swoją postać (chyba że gracie w 3jke to wtedy możesz wybrać innego przeciwnika danego gracza), ale zawsze mniej on zaboli na człowieku który ma SK Honorowy niż Karmazyn, Elekt ;)

szamotl
Bohater
Posty: 54
Rejestracja: 2010-12-12, 10:53

Re: Tokaj

Postautor: szamotl » 2014-01-05, 19:52

To jeszcze jedno pytanie jeśli ja zagrywam na siebie (na swoją postać) jakiś efekt (konkretnie Lich nie śpi http://veto2ed.pl/wyszukiwarka/index.php/podglad/3354) to czy przeciwnik może odpalić Tokaj i przenieść działanie tego efektu na jego postać?

Awatar użytkownika
Apo
Członek Rady Marszałkowskiej
Posty: 370
Rejestracja: 2011-08-19, 23:10

Re: Tokaj

Postautor: Apo » 2014-01-05, 20:16

Licho nie śpi nie jest efektem zagrywanym na postać. Efekty tego typu to np Leśny wykrot. Natomiast rzeczywiście jeżeli zagrałbyś na swoją postać Leśny wykrot a przeciwnik miałby na stole Tokaj to mógłby go użyć i zmienić cel wykrotu na Twoją inną postać bądź jego postać o ile spełniała by warunek wykrotu (nie była Elektem).

szamotl
Bohater
Posty: 54
Rejestracja: 2010-12-12, 10:53

Re: Tokaj

Postautor: szamotl » 2014-01-05, 21:44

Serdeczne podziękowanie za wyjaśnienie.


Wróć do „Moderunki”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość