Isupha Sandżak i Rochefort

Moderator: Apo

Tashi
Sobiepan
Posty: 481
Rejestracja: 2009-08-24, 15:22
Lokalizacja: Wa-wa
Kontaktowanie:

Isupha Sandżak i Rochefort

Postautor: Tashi » 2013-06-05, 13:05

Zakładając że ma na stoję 2 wymienionych w temacie panów:
Isupha Sandżak: http://veto2ed.pl/wyszukiwarka/index.php/podglad/3174
oraz Rochefort: http://veto2ed.pl/wyszukiwarka/index.php/wyszukiwarka/karty
i dowolnego innego nie-Sławnego Dyplomatę, żeby Dyplomacja działała.
PYTANIE:
Czy mogę skopiować Sandżakiem zdolności Rocheforta (lub choćby jedną z nich) a jeśli tak to ile razy. Jest napisane że można użyć każdej zdolności raz w rundzie, ale nie jest napisane czy tylko użycie jej Rochefortem się liczy. Z kolei Sandżak nie ma limitu w korzystaniu ze zdolności innych Dyplomatów.

Awatar użytkownika
Żmudi
Weteran
Posty: 245
Rejestracja: 2012-05-06, 18:37
Lokalizacja: Oława

Re: Isupha Sandżak i Rochefort

Postautor: Żmudi » 2013-06-05, 13:16

mnie się wydaje (ale tylko wydaje :-) ,chociaż jak mi się wydaje to zazwyczaj mam rację :mrgreen: ) że możesz kopiować ale każdej zdolności możesz użyć tylko raz w rundzie (każdą 1 raz)

pozdro,
Żmudi
"Grucha, nie chcesz o tym mówić, to nie, ale po prostu ciekawi mnie, czym się kierowałeś zakładając na siebie ten wieśniacki sweter"

Yonish
Posty: 24
Rejestracja: 2013-04-18, 18:35

Re: Isupha Sandżak i Rochefort

Postautor: Yonish » 2013-06-05, 13:49

Ostatnio na turnieju dowiedziałem się, że jeżeli Rochefort już użył tej zdolności, to Sandżak nie może jej skopiować. Więc chyba tak.

Tashi
Sobiepan
Posty: 481
Rejestracja: 2009-08-24, 15:22
Lokalizacja: Wa-wa
Kontaktowanie:

Re: Isupha Sandżak i Rochefort

Postautor: Tashi » 2013-06-05, 14:43

A jeśli to przeciwnik miałby Rocheforta? mozna wtedy kopiowac od przeciwnika?

Awatar użytkownika
furion
Vetomaniak
Posty: 712
Rejestracja: 2009-10-19, 17:10
Lokalizacja: Wargamer KIELCE

Re: Isupha Sandżak i Rochefort

Postautor: furion » 2013-06-05, 17:20

Na karcie Rochefort'a jest napisane:
"...Każda jego zdolność, możesz użyć tylko raz w rundzie."
Czyli jak użyjesz jej z Rochefort'a to już koniec, bo możesz (jako gracz, a nie jako postać Rochfort) użyć jej tylko raz
Człowiek człowiekowi ...człowiekiem

Awatar użytkownika
Ksch
Legenda
Posty: 9633
Rejestracja: 2007-02-26, 00:11
Lokalizacja: Cracóv
Kontaktowanie:

Re: Isupha Sandżak i Rochefort

Postautor: Ksch » 2013-06-06, 13:53

Wyjaśniał to Apo - zdolność będzie posiadać to samo ograniczenie, co w oryginale.

Awatar użytkownika
Apo
Członek Rady Marszałkowskiej
Posty: 371
Rejestracja: 2011-08-19, 23:10

Re: Isupha Sandżak i Rochefort

Postautor: Apo » 2013-06-06, 21:02

Dokładnie Isupha nie kopiuje zdolności tylko jest jej pośrednikiem tak jak przy zamkach. Źródłem zdolności pozostaje Rochefort.


Wróć do „Królobójstwo”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość